Kad se muškarci trude da se bave djecom oni postaju prakticni i kreativni. balans biciklo je potvrda tome.

Smjesne price o ocu, koji je rešio problem sa bebom koja je ispljuvavala cuclu, a otac je pritisnuo djete teškim rrjecnokom, izazivaju užas kod svake majke. Ali baš od takvih rješenja radjaju se tehnoloski noviteti, koji mogu olakšatiproces vaspitanja novih generacija. Kao naprimjer, ostavljeni na svoj rodjendan inženjer kompaniji Procter & Gamble Viktor Mills izumio je pampers. Napunio ga strugotinom... Ali najbolje naravno, muškarcam uspjeva izumi "da se vozi i ne pada".

Balans bicikl je svojerodni humanistički hibrid trotineta i bicikla, olakšavajuci život djeteta, koje do bicikla još nije doraslo. Na njemu može da se sjedi kao na biciklu, ali on nema pedale i kretanje nastaje zbog guranja nogama o zemlju i održava ravnotežu, dok balans biciklo krece. Sa jedne strane, djete nema straha da padne - on uvjek može da se upire nogama. Sa druge strane - on razvija veliko umjece držati ravnotežu.

Balans biciklo Frist Bike se stvorio zahvaljujuci njemackom industrijskom dizajneru i u isto vrijeme mladom otcu Ralfu Koeršuljtu, koji nije željeo da ceka dok njgova djeca poraste da podjeli sa nim njegovu strast prema biciklickim putovamjam. Isprobao je nekoliko vrsta balans bicikla, koji su bili na tržistu, Ralf je izmislio svoj. On je htjeo da napravi ne samo ljep bicikl vec i udoban, lak i otporan - ljepota liniji ispala je prijatnim bonusom.

Posavjetovavši se sa tehnolozima, Ralf je našao unikatan otporan plastik. Zato pri svojoj cvrstini balans biciklo ima 3,9 kg tezinu, dozvoljavajuci detetu samome da prenosi biciklo na malu udaljenost. Prvi su testirali novi balans bicikl djeca Ralfa, a zatim i djeca njegovog društva. Jedan njegov poznanik, automobilni inženjer - bio je zacudjen lakonicnim dizajnom djeceg bajka, i uporedio ga je sa "limuzinom za djecu". U necemu je on upravu - obli ram, minimalisticka viljuška, tehnološko rešenje sastavnih djelova - u FirstBike nema ništa od obicnog karamelo-sladkog "djeceg dizajna".