ranbajk balans biciklo voze kuciPravilna konfiguracija balans bicikla za dete!

Jedan od najvažnijih parametara je visina sedla, koji je povezan sa podešavanjem lifta. Instalirajte sedlo, tako da kada dete sedi na balans biciklu noge dodiruju tlo celim đonom, i kolena treba da budu blago savijena.

Drugi način: Izmjerite unutrašnjost nogu vašeg deteta i oduzmite od nje 2-3 cm. Montirajte sjedlo u ovoj visini. Podesite volan do visine sedla. Ako je sedište spušteno, volan mora biti u donjem položaju, itd.

Deca brzo rastu , morate da promenite podešavanje točka sedišta i upravljača svaka dva meseca .

Ohrabrite dete, a ne ucite.

Balans biciklo uzrokuje prirodno interesovanje deteta; Deca instiktivno bacaju svoju nogu preko okvira i da su spremni da krenu napred. Samo podsticajte i hvalite dete kad god sedne na FirstBike .

Dozvolite detetu da izabere tempo.

Neka deca samo sedne na balans biciklo i ode bez zaustavljanja. Drugi su više mirnog temperamenta. Ponekad deca su veoma oprezni i neće da sedne na sedlo prvi put.

To je normalno!

Najvažnija stvar - da bi dete da se oseća bezbedno, tako da je sigurno da u svakom trenutku može da stoji na obe noge . Nakon toga što on prošeta sa balans biciklomje i nauče da upravlja volanom, on će početi da ima "poverenje" u sjedlo.

Dajte svom detetu da ide kroz sve ove korake sopstvenim tempom... a vi nećete primetiti kako on počne da stavi noge na papučici i balansira!

Držite dete, ne balans bicikl!

Odrasli instinktivno žele da pomognu detetu ostati na balans biciklu i sačuvati od pada. Nemoj to da radite!

Dete treba da oseti nagibe balans bicikla prilikom vožnje da bi sprečio pad. Ako odrasla osoba pridržava balans bicikl kada djete počne da pada, dijete pogrešno veruje da je najsigurniji kad balans bicikl nagne na jednu stranu.

Ako dete traži sigurnost vi možete ga pridržavati za majcu iza, ili samo držati ruku na leđima, tako on će da se osjeća bezbednije.