ranbajk balans biciklo commencalVaš mališan je napunio jednu godinu? On već uvjereno sjedi, hitro puzi, i pravi prve korake?

Znači došlo je vrijeme da se kupuje balans bicikl

Medjutim, neki roditelji smatraju da je ovo sredstvo prevoza beskorisnim za dijete od jedne godine, jer će bit dodatnih troškova. Takodje, oni misle, da će sada trebati više da se pazi za tom čigrom, nego ako bi on sedjeo u kolicima. A to je dodatan posao za majku. A i u prodavnicu je teže ući s biciklom. Osim toga, sva mala djeca zaspе na otvorenom. Ali, da li ćeš se naspavati na plastičnom sjedištu? U glavnom mnogi roditelji ostavljaju balans biciklo za djecu od dvije ili tri godine, izabravši kolica.

Ali da li su u pravu?

Mališan raste zajedno s biciklom

ranbajk biciklo chillafish bunzi 25Ispostavlja se, korist od bicikla bez pedala u ranom detinstvu je velika.

Prije svega, voznja pozitivno utiče na fizičko razviće djeteta. Oni rastu, uče koordinaciju svojih pokreta. Formira se organ ravnoteže.

Stavite na bicikl 10-to mjesečno dijete, i on će se čvrsto uhvatiti za volan. I s radošću pomjerajući nogice će se provozati na biciklu.

Čini se, da se ništa ne dešava.

Zapravo mališan uči kako da se orijentiše u prostoru, sluša svoje tijelo. Mali biciklista počinje da provaljuje: da bi krenuo u ovu ili onu stranu, treba da okrene volan u desno ili u lijevo. Ide težak alanicki proces.ranbajk balans biciklo trik

Razviće se dešava postepeno, ali i dovoljno brzo. Već kroz neko vrijeme dijete će moći samostalno da upravlja biciklom bez pedala.

Neka djeca do dvije godine umiju rijezko da okreću volan, da zaobilaze prepreke, koče, kontrolišu brzinu. Do tri godine već lako ispunjavaju i druge trikove i sportske elemente za ravnotežu.

Bicikl za vaitanje i razvoj djeteta

Na biciklu mališan osjeća se "vozačem". Ovaj osećaj je važan za obrazovne aktivnosti, inicijative i samopouzdanja.

Uzgred, vožnja biciklom je odlična prevencija za oštećenje vida, jer je često potrebno da se gleda unapred, u daljinu, sa fokusom na prepreke.

Bicikli - najbilje igračke

Kao pravilo, poznavanje sa balans biciklom se dešava na igralištu. Ranbajk privlači decu kao magnet. Oni žele da ga dodirnu ili provozaju. Ova stvarćica je zanimljiva za decu bilo kog uzrasta.ranbajk biciklo firstbike balans

Ranbajki su šareni, moderni, udobni, bezbedni, oni su privlaće ne samo decu, već i roditelja. Neke mame raduju se nekom FirstBaik ništa manje od novog automobila. Evo još jedna prednost balans bicikla. On će sigurno razveseliti vašeg mališana. I vas poštedi će od nepotrebnih hirova, nervoze, vike i suza.

Ako želite da beba raste zdrava i srećana , najverovatnije ne može bez ranbaika . I što prije će se pojaviti u životu vašeg djeteta , to bolje.

Vozite, i bićete zdravi!