ranbajk.me balans bicikl

Ranbajkli su namjenjeni za obučavanje djeteta samostalnom kretanju.

Princip kretanja na njemu je toliko prirodan za dijete, da sami nećete primjetiti, kako je naučio da vozi ne samo po pravoj liniji, već i da zaobilazi prepreke, da hvatata zalete i da koci. Brzo će okolina biti ushićena time, kako vaš malisan umije da udje u okuke parkovih staza, ili kako manevrira izmedju bara (ili ide pravo kroz njih).

Posle osvajanja Balans Bicikla neće biti potrebno da ucite voznju na dvotočkašu.

Najglavnijem - ne treba se plašiti i držati ravnotežu, naučiće vožnjom na Balans biciklu.

Vožnja balans bicikla predstavlja najprirodnijom vrstom kretanja. U toku voznje djeluju obije noge, a ne jedna. Pri tome mišici rade naizmjenično i razvijaju se ravnomjerno. Kukovi djeteta nisu sa strane, kao pri voznji u autiću, a nalaze se u atonomično pravilnom položaju, mišići nogu nisu pritisnuti.

Razvija kod djeteta koordinaciju, osjećaj ravnoteže i reakciju. I takodje, osjećaj odgovornosti. Ranbajk će postati prvim prevoznim sredstvom djeteta. Kolica i biciklo sa držačem, se ne računaju, jer da bi se vozili na njdmu potrebna je mama (tata, djed, baba, stariji brat).

On će paziti na svoj balans bicikl,čistiće ga,i brinuti na ogrebotine.Pazice ga na igralištu,kada nepoznata djeca dodju da ga pogledaju.Jednom rečju,ponaša se s njim tako,kako i vi sa svojim automobilom.