Balans biciklo se rodio mnogo prirodnije nego naprimjer, radio bebisiterka. Jednostavno je neko skinuo pedale od bicikla, jer mu je dosadilo trčat pored djeteta, koje je učilo voziti.

Mada istorija svih bicikla i motora počala je u 1818 g sa razvićem bezpedalnog izuma barona Karla Dreza, koji ga je nazvao "mašinom za trčanje", normalan univjersalan djeci balans bicikl je došao na ovaj svjet tek u 2000 g.

Ranbajk balans bicikl Baron Karl Drajs

Tačno mjesto i datum rodjenja balans bicikla nije fiksirano. Najvjerovatnije je da se on rodio u Starom i Novom svjetu skoro istovrjemeno, a ko prvi koji ga je zapustio u tacno je neizvjesno. Ali u spisku istorije balans bicikla istice se Rajan MakFarland, osnivac imperije balans bicikla Strider. Baš on sa svojim americkim intuziazmom uzdigao je balans bicikl u rangu popularne igracke savremjenih mališana. I baš zahvaljujuci njemu postalo vrlo mnogo svetski poznatih firma. Takve nazive kao Kokua, Firstbike, Chillafish, Yedoo - poznate su mnogim mamama djece do 6 godina.

I ovo je važno - najlakši egzemplari balans bicikla imaju težinu oko 3 kg, što dozvoljava lako korišcenje za djecu mladjeg doba.

Atipični bicikl

Konstrukcija balans bicikla je jednostavna. Najcešce su to dva plasticna točka, koji su povezani izmedžu sebe diom u obliku biciklicnog rama otvorenog tipa. Ali za razliku od obicnog dvotockaša kod balans bicikla nema transmisije, mnogi detalji su iskljuceni ili jako ujednostavljeni u korist težine. Naprimjer, u nekim modelama uobšte nema kočnice ili nekih djelova na volanu. Uostalom - sve je kao kod dobrog bicikla, ponekad čak i cijena.

Djelovi su napravljeni od različitih materiala, od drveta ili plastike - do najekskluzivnih. Većinom konstrukcija dozvoljava voznju od 1,5 godina, t.j. kad visina djeteta ne postiže još i 80 cm. Točkovi od 10-12 inč isto mogu da budu različitog kvaliteta i napravljeni su od različitog materijala sa pneumatskim ili plastičnim gumama, razlikuju se po težini i kvalitetu. Karbonski i metalni volani, kožna ili plasticna sjedišta, zvono, svjetlo - sve ovo odredjuje ne samo vrijednost i ergonomiku dizajna, vec ponekad i pravila takmicenja.

Ali ima još nekih njiansi, koje su prisutne ne kod svakog balans bicikla, mada i javlja se važnom konstrukcionom osobinom. Biciklo bez pedala mora da daje djetetu mogučnost da stavi noge na specialnu kvacicu. Ova opcija pomaže dugo i bez komplikacija da se voza sa brda bez smetnje za obucu.

Interesantna činjenica: kao što je poznato, japanci su poznati fanaticnim odnosom prema svom hobiju. Zato je i kupovina balans bicikla dovedena u ovoj državi u poseban rang fetiSa. Koliko vredi, naprimjer, montaža točkova, kad svako ima cijenu kao dva sasvim nije jeftinih FirstBike.

Vjecne vrijednosti

Balans biciklo odgovara za bilo koje doba godine. Naprimjer, ako prikopćate do točkova skije može sa lakocom da se voza sa brda ili za prikolicu umjesto sanki. U isto vrijeme u doba do 2 godine već može da počne trening i druge aktivnosti u sastavu različitih sportivniih klubovima i sekcijama. Moglo bi se čitavom porodicom da se učestvuje u tjutingu, svaku godinu poboljšavajuci i mjenjajući djelove balans bicikla saglasno novih zadataka, koji stave ispred sebe odrastajuci pilot, kao: da se osvoje svi trikovi BMX Flatland'a ili možda da napravi svoj prvi skok na pravoj trkačkoj stazi za BMX Racinga, ili obradovati roditelje svojim prvim peharom u velotrci.

Prirodno je što su se balans bicikli odmah ugradili u piramidu razvića biciklizma. Takmice se na njima skoro u svim državama svijeta.

"Malo je problematično motivisati djecu u naučnoj i tehničkoj djelatnosti. I svemoguće aktivnosti sa korišćenjem balans bicikla, neka to bude svakodnjevna šetnja, bavljenje u sportskoj sekciji ili ucešce u takmicenju - ne samo da razvijaju djete fizicki, no i upoznavaju ga sa tehnikom, stvaraju dodatna interesovanja ka njenoj gradnji, razvijaju pravilan odnos ka struci, a u isto vrijeme - od malena uče bezbednosti saobraćaja i kretanja. Jer takmičanja - to je uvjek vožnja na granici mogućnosti. Na njima djeca, ne gledajuci ni na šta, koriste kacige i štitnike, razumijecu opasnost saobracajne vožnje."